За процедурата

NuEra Tight е неинвазивна радиочестотна терапия с контролирана температура, която ефективно намалява мастната тъкан, свежда до минимум целулита, стяга кожата и изглажда бръчките. За разлика от останалите процедури за тяло, терапията с NuEra Tight може да бъде персонализирана специално за твоето тяло, като всеки от кожните слоеве се третира с подходящите настройки според дебелината на кожата, хидратацията, възрастта и отпуснатостта. Процедурите с NuEra Tight са подходящи за всеки тип кожа. Те са подходящи за здрави хора с локален целулит и локални мастни натрупвания. Процедурата представлява загряване на кожата и подкожната мастна тъкан на различна дълбочина. Работи с 5 радиочестоти и множество накрайници. Това позволява персонализиране на процедурата спрямо индивидуалните анатомични особености на всеки пациент.

Как работи апаратът NuEra Tight?

Персонализираната технология NuEra Tight третира областите на тялото, където се появяват нежелани мазнини, бръчки, целулит и отпусната кожа, което води до по-скулптурирана, по-стегната и гладка кожа. NuEra Tight използва FocalRF, технология от следващо поколение, за контрол на дълбочината на приложение на терапията, така че радиочестотните вълни да отговарят на уникалните нужди на Вашето тяло, като третират дермата и стимулират образуването на колаген. Или достигат до по-дълбокия подкожен мастен слой, което гарантира безопасни и ефективни процедури.

Пускане на видеото

Очаквания след процедура с NuEra Tight

Тази неинвазивна терапия осигурява естествено изглеждащи резултати, които се запазват по-дълго, а усещането е както при приятен масаж с горещи камъни. След терапията е нормално временно да се наблюдава лек оток или зачервяване. Някои пациенти забелязват подобрение още след първата процедура. Необходими са 4 и повече процедури за постигане на оптимален ефект. Броят на процедурите е строго индивидуален. След първото си посещение при опитен терапевт, който работи с NuEra Tight, той ще изготви за теб индивидуален протокол за работа. Терапията ще е съобразена с твоята анатомия, възраст, хидратация на кожата, отпуснатост, ниво на мазнини, степен на целулит и много други фактори.

Често задавани въпроси

За кого е подходяща процедурата?

Терапията с NuEra Tight е подходяща за повечето хора и всеки тип кожа. Терапията не е подходяща при бременност, активна инфекция или чувствителност към топлина. По време на терапията трябва да се избягват порязвания, пиърсинг или татуировки. Винаги първо се консултирай с твоя терапевт, особено ако имаш метален имплант, например пейсмейкър, или наскоро са ти поставени инжекционни филъри.

Терапията с NuEra Tight е подходяща за повечето хора. Апаратът е предназначен да осигурява нагряване с цел повишаване на температурата на тъканите при определени медицински състояния като лечение на едематозна фибросклеротична паникулопатия, кожна атрофия и еластоза, недостатъчност на микроциркулацията и венозна недостатъчност и хиперплазия и хипертрофия на адипоцитите

Болезнена ли е процедурата?

Процедурата е напълно безболезнена и безопасна. Повечето пациенти споделят, че усещат затопляне в третираната зона по време на процедурата, подобно на масаж с горещи камъни.

Процедурата е доказала своята безопасност в множество клинични изпитания и през годините е прилагана в различни краища на света.

NuEra Tight е производство на Lumenis – производител на медицинска апаратура в различни сфери на медицината – офталмология, хирургия и дерматология. Lumenis е фирма с дългогодишна история и доказани резултати.

Има ли нежелани реакции?

Най-честите незабавни реакции към радиочестотната терапия са еритем и оток, които могат да възникнат веднага след терапията и обикновено отзвучават в рамките на няколко дни. Преходните промени в пигментацията на кожата могат да отзвучат в рамките на няколко месеца, но могат да продължат и по-дълго.

За кого е противопоказна

Терапията не е подходяща при:

Прием на лекарства, които повишават чувствителността на кожата към топлина;

Прием на лекарства, които променят метаболизма на кожата;

Рак или преканцерозни лезии в областта, където ще се прилага терапията;

Херпес симплекс в областта, където ще се прилага терапията;

Риск от образуване на келоиди (само при терапия на кожна атрофия);

Бременност на пациента;

Пациенти с пейсмейкър;

Значими съпътстващи кожни заболявания или възпалителни заболявания на кожата;

Активен херпес, открити разкъсвания или ожулвания;

Хронични или кожни вирусни, гъбични или бактериални заболявания;

Антикоагулантна терапия;

Активни локални или системни инфекции;

Всяко заболяване, при което повишаването на температурата е противопоказано;

Педиатрични пациенти, освен ако няма други медицински показания.